NOTICE THE NATURE  eTwinning Projemiz.

NOTICE THE NATURE eTwinning Projemiz.

• Proje adı: NOTICE THE NATURE (Doğayı Fark et)
  • Okul Adı: Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • Yaş Grubu Ortalaması: 15
  • Proje Kurucusu: Okulumuz öğretmeni Ahmet KORKMAZ (Coğrafya Öğretmeni-Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmeni)
  • Okulumuzdan Projeye ortak olan öğretmenlerimiz: Sabri ESEN (Beden Eğitimi Öğretmeni) – Pelin DELİKTAŞ (İngilizce Öğretmeni)
  • Proje Ortakları: Türkiye (8), Fransa (2), Litvanya (2), Romanya (2), Arnavutluk (1)
  • Projemize ortak olan okullar;
  • 1- TÜRKİYE / Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Proje Kurucu okul)
  • 2- TÜRKİYE / İzmir Bayraklı Halil ÖZPİRİNÇ Anadolu Lisesi
  • 3- TÜRKİYE / İzmir Karşıyaka Aydoğan YAĞCI Bilim Sanat Merkezi
  • 4- ROMANYA / Horezu Valcea Liceul Constantin Brancoveanu(Kurucu ortak okul)
  • 5- FRANSA / Languedoc-Roussillon Pézenas Lycée des métiers Charles Alliès
  • 6- LİTVANYA / Vilnius Salininkų Gimnazija
  • 7- ARNAVUTLUK / Berat Ylli i Mengjesit
  • Proje Takvimi: 1 Aralık 2022 -1 Mayıs 2023
  • Proje Hedefi: Şehir ortamında büyümüş, 6-18 yaş arası öğrencilerden en az 10 kişilik bir grup oluşturarak, doğal ortamlarda doğa yürüyüşleri, evde tüketilen meyve ve sebzelerden kompost yapma ve doğaya bırakma, evde tüketilen meyvelerden yörenin iklimine uygun meyve tohumları üretme ve doğaya bırakma, doğa temalı ulusal ve uluslararası kurumlar ve STK larla işbirliği yaparak (Fransa Tara Okyanus Vakfı: Deniz ve okyanuslardaki mikroplastik kirliliği ve  burada bulunan ekosistemlere etkileri - Eskişehir Hayvanat Bahçesi: Doğada bulunan yaralı, hastalıklı yabani hayvanların rehabilite ederek yeniden doğaya kazandırılması, Ülkemize has hayvan türlerinin korunmasına yönelik yapılan izleme çalışmaları)  proje katılımcısı öğrencilere, öğretmenlere çevrim içi eğitimler verme, plogging etkinlikleri ve geri dönüşüm temelli etkinlikler(atık tişörtlerden yeni kullanım ürünleri üretilmesi gibi) düzenleyerek, proje katılımcısı öğrenci ve öğretmenlerde çevresel sistemleri tanıtmak, farkındalık yaratmak ve sürdürülebilir çevre bilimci oluşturmaktır. Bu amaç doğrultusunda bir çalışma planı hazırlanmış ve planlanan etkinlikler takvime uygun bir şekilde yürütülmüştür. Elde edilen ürünler (videolar, resimler, el becerisi çalışmaları vb.) okulumuzda bulunan eTwinning panosunda, okul sosyal medya adreslerimizde ve okul sitemizde paylaşılarak yaygınlaştırma faaliyetleri yürütülmüştür. Projemize ortak olan ülke okulları ile aylık düzenli toplantılar yapılarak etkinlikler planlı bir şekilde yürütülmüş, okulumuzun, ilimizin ve ülkemizin tanıtımına katkıda bulunulmuştur. Projemizi 2023-2024 eğitim öğretim yılında karşılıklı ülke ziyaretleri ve ortak etkinlikleri içeren Erasmus+ formatında devam ettirmek için gerekli hazırlıklar ortak ülkelerle yapılmıştır.

***Proje kurucusu dahil toplamda 3 öğretmenimiz ayrı ayrı öğrenci grupları oluşturarak proje çalışmalarını yürütmüşlerdir. 3 ayrı grupta toplam 38 öğrenci proje çalışmalarına katılmıştır. (Öğrencilerimizin projedeki tüm faaliyetleri için veli izin belgeleri alınmıştır ve ESEP platformuna öğrenci kayıtları yapılmıştır.)

05.07.2023 4499

Başlıca Proje Etkinliklerimiz